DE OOGST

Oogst losse radijs

Het oogsten van losse radijs gaat snel. De radijs wordt door een speciale oogster uit de grond en daarna verzameld in een kist van één vierkante meter die zich achter de rooier bevindt.

 

Verwerken bosradijs

Na het oogsten wordt de radijs direct verpakt in zakken, kratjes of dozen met behulp van een oogst en verpak machine. De radijs wordt dan zo snel mogelijk terug gekoeld naar 2-4°C in de koelcel. De radijs is klaar voor transport. Sneller en verser is niet mogelijk.

 

Verwerken losse radijs

De  kist met losse radijs wordt gekanteld voor het verwerken van de losse radijs. Via een opvoerband wordt de radijs  naar een ontbladergedeelte getransporteerd. De knol zonder blad wordt vervolgens geschild en komt op band terecht waar gescheurde of beschadigde radijs kan worden verwijderd.  De radijs is klaar om verpakt te worden.  De losse radijs kan vervolgens verpakt worden in zakken van 1 kg.

Daarvoor wordt de radijs via een band opgevoerd naar de weger. Automatisch worden een aantal bakjes gevuld. Deze bakjes vormen samen een gewicht van 1 kg.  Via een vertikale verpakker wordt de radijs ingepakt. Vervolgens worden 10 zakken van 1 kg in één zak verpakt en worden ze op een pallet in een kartonnen doos gelegd.

Jaarrond producten

Jaarrond radijs wil zeggen dat er 6 dagen per week en 52 weken per jaar wordt geoogst en gezaaid. Yilmaz kan dus het gehele jaar door Radijs leveren. Dit vergt niet alleen veel hectare grond maar ook veel ervaring en een goede planning.  In de zomer groeit de radijs in 3 weken. De langste teelt vindt plaats in de winter en duurt 3 maanden. Gedurende een jaarrondcyclus kan tussen de 8 a 9 rondjes radijs worden geteeld.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
Back To Top